Loader
Akmenės cementas - cemento gamintojas Lietuvoje
519
post-template-default,single,single-post,postid-519,single-format-standard,bridge-core-2.0.5,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.3.120,qode-theme-ver-19.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

AB „Akmenės cementas“ pasiekė susitarimą su bankų sindikatu

AB „Akmenės cementas“ pasiekė susitarimą su bankų sindikatu

Viena iš didžiausių Lietuvos pramonės įmonių AB „Akmenės cementas” ir Lietuvoje veikiančių didžiųjų bankų sindikatas taikiai išsprendė ginčą dėl daugiau kaip 43 mln. Eur paskolos grąžinimo pratęsimo ir toliau bendradarbiaus, tuo užtikrinant sklandžią ir nepertraukiamą įmonės veiklą.

Pasak AB „Akmenės cementas” generalinio direktoriaus Artūro Zarembos, pasiekiant susitarimą, kuris svarbus ne tik įmonės, bet ir viso Akmenės regiono ekonominei plėtrai, reikšmingą vaidmenį atliko bankų sindikato paskirtas agentas AB SEB bankas, kuris derino AB „Akmenės cementas” ir bankų interesus bei dėjo dideles pastangas, kad būtų pasiektas visoms pusėms palankus situacijos sprendimas.

„Tai buvo išskirtinis ir sudėtingas procesas sprendžiant paskolos pratęsimo sąlygas ir koordinuojant derybas, kuriose su įmone dalyvavo ir šeši įmonės kreditoriai. Bendrovei įdėjus daug pastangų ir visiems vadovaujantis konstruktyviu požiūriu, rastas priimtinas sprendimas. Džiaugiamės, kad šalims pavyko pasiekti susitarimą, dabar bendrovė galės savo resursus nukreipti į sėkmingą veiklos plėtrą ir siekti ambicingų tikslų”, – sakė Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos vadovas.

Sindikuota paskola buvo panaudotas didžiausiai įmonės istorijoje modernizacijai, kurios metu įrengta nauja sauso būdo klinkerio gamybos linija, leidusi šlapią cemento gamybos būdą pakeisti sausu būdu. Tai leido beveik perpus sumažinti gamyklos kuro sąnaudas gaminamos produkcijos vienetui ir atitinkamai sumažinti į aplinką išmetamą anglies dvideginio kiekį.

 

AB „Akmenės cementas” – viena iš didžiausių pramonės įmonių Baltijos šalyse ir vienintelė Lietu-voje bendrovė, gaminanti cementą, didžiausias Akmenės rajono darbdavys bei didžiausias rajono mokesčių mokėtojas. Gamykloje per metus pagaminama daugiau kaip milijonas tonų cemento, didelė dalis jo yra eksportuojama į užsienio rinkas.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.