Loader
Akmenės cementas - cemento gamintojas Lietuvoje
1392
post-template-default,single,single-post,postid-1392,single-format-standard,bridge-core-2.0.5,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.3.120,qode-theme-ver-19.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Lietuvoje SCHWENK statybinių medžiagų grupė perėmė AB „Akmenės cemento“ valdymą

Lietuvoje SCHWENK statybinių medžiagų grupė perėmė AB „Akmenės cemento“ valdymą

2021 m. birželio 30 d. SCHWENK statybinių medžiagų grupė papildomai įsigijo 50,4 % AB „Akmenės cementas“ cemento gamyklos akcijų, taip padidindama turimų akcijų kiekį iki 97 %.
Taip pat, SCHWENK įsigijo daugiau nei 75 % AB „Kalcitas“ akcijų ir du cemento terminalus.
SCHWENK daugiausia dėmesio skirs santykių su klientais stiprinimui ir tolesniam aplinkosaugos standartų gerinimui naudojant alternatyvias žaliavas ir degalus.
SCHWENK įsigijusi AB „Akmenės cementą“ dabar turi dvi didelio našumo cemento gamyklas Šiaurės Europoje, kurios leidžia pasiūlyti platų ekologiškų ir novatoriškų statybinių medžiagų asortimentą.

SCHWENK

SCHWENK buvo įkurta 1847 m. Ulme. Kompanija yra viena iš seniausių šeimos įmonių Vokietijos statybinių medžiagų pramonėje.
SCHWENK Statybinių medžiagų grupė turi apie 4500 darbuotojų ir ji veikia Centrinėje, Šiaurės ir Rytų Europoje, taip pat Namibijoje.

AB „Akmenės cementas“


AB „Akmenės cementas“ yra vienintelė cemento gamykla Lietuvoje, turinti maždaug 1,8 mln. tonų gamybos našumą. 2014 m. ji buvo modernizuota. Bendrovė eksportuoja maždaug 30% pagamintos produkcijos.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.